Новини

Запаси балістичних ракет у Росії вичерпуються, – нардеп розповів про «загрозу до 9 травня»

Як стало відомо, з перехоплених телефонних розмов російських окупантів стало відомо, що якщо їм не вдасться виконати поставлене завдання у війні до 10 травня, “Путін наказав “все зрівняти з землею”.Особливої небезпеки ці заяви не несуть через те, що ресурсів у росіян залишилось обмаль.

Про це в ефірі 24 каналу сказав народний депутат Федір Веніславський.

На його думку, заяви про “9 травня” – лише пропагандистські наративи, мета яких залякати громадян України.

“Це нам не загрожує, тому що росіяни продемонстрували, що навіть при тій наявній військовій машині та резервах, які у них були на початку війни, вони не здатні досягнути навіть мінімальних своїх цілей”, – зазначив Веніславський.

“Станом на сьогодні у них вичерпуються запаси балістичних ракет. Залишилось 10 – 20% від початкового резерву”, – додав він.

Тож переживати, що цими ракетами завдадуть масових руйнацій, точно не варто. Нардеп пояснив, що у Маріуполі, Волновасі, Харкові окупанти застосовували реактивні системи залпового вогню. Це ті засоби ураження, які можуть діяти на відстані від 20 до 70 кілометрів.

“У росіян таких можливостей на 90% території України немає, а де вони є – Збройні Сили знають, як діяти”, – запевнив Веніславський.