Новини

Реалії війни: жінка втікла від ворожих обстрілів у Рівне і народила доньку

Відтак, Рівненський обласний перинатальний центр розповів історію Альони Андрієнко, яка, будучи вагітною, змушена була залишити власний дім, та історію народження її маленької доньки Емілії,передає Рівне Вечірнє.

 

24 лютого життя назавжди змінилося: на до та після. Було прийнято рішення терміново їхати до будинку за місто”, – розповідає Альона Андрієнко.

Ми переїхали до Клавдієво-Тарасове Бучанського району з надією, що там буде безпечніше. Однак потрапили у ще більш складну ситуацію. Ми жили в підвалі, без світла, води, зв’язку, тепла, майже без їжі. Під постійними обстрілами, під звуки градів, ворожих літаків, бомбардуваннями. Одного дня, на світанку, нашвидкоруч, майже без нічого, таки вдалося виїхати просто в нікуди. ⚡І здавалося, що нормальне життя назавжди закінчилося, але доля вирішила інакше… Ніхто навіть уявити собі не міг, що у 2022 році, маючи нормальне звичне життя, станемо вимушеними переселенцями… Рівне для нас стало по-спражньому рідним, адже тут народилась наша донечка Емілія. Ми дякуємо медикам перинатального центру, які допомагають з’являтися на світ маленьким крихітним українським янголяткам. А для нас вони стали не просто лікарями, а рідними близькими людьми. Ми вдячні команді медиків Рівненського обласного центру лікарям – людям з великої літери: керівнику Вікторії Єнікеєвій, Степану Лічнеру, Олені Садовій, Андрію Гаврилюку, Наталії Пашкевич, Людмилі Мартюшевій, Оксані Яцюк, Оксані Новіковій”