Волинь Новини

Міська рада на Волині спростовує фейк про ремонти в кабінетах

Володимир-Волинська міська рада спростовує неправдиву, фейкову інформацію про ремонти в кабінетах. Цю інформацію поширило ніде не зареєстроване видання.

У міськраді розповідають, що днями, в одному з місцевих інтернет-видань, яке, до речі, не зареєстроване як засіб масової інформації, була опублікована стаття «Ремонт кабінетів у Володимир-Волинській міській раді продовжується». Це видання відоме своїми публікаціями, що порушують усі норми журналістської етики, які рясніють маніпулятивними заголовками, перекрученими фактами та оціночними судженнями.

Отже, аби надалі не виникало якихось домислів, детально пояснимо та спростуємо усі наведені у статті закиди у бік міської ради. Автор статті зазначає – «активно розпочалися ремонти офісних приміщень туристично-інформаційного центру, креативні ідеї працівників якого обійшлися платникам податків у декілька мільйонів гривень». Насправді ж капітальний ремонт частини приміщення по вул. Данила Галицького,7 (приміщення для КП «ТІЦ») був розпочатий іще у 2021 році. Зокрема, 15 липня через «ProZorro» проведено публічну закупівлю та визначено переможця, з яким тоді ще відділом культури і туризму було укладено договір на загальну суму 1 038 425,38 гривень, а не на заявлених автором «декілька мільйонів гривень»! Ці кошти були виділені з державного бюджету у вигляді субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій.

Загалом у 2021 році на капітальний ремонт приміщення для КП «ТІЦ» з держбюджету було профінансовано 954 475,41 гривень. У 2022 році профінансовано лише залишки цієї субвенції – 45 524,59 гривень. Проте, через введення з 24 лютого 2022 року на території України воєнного стану, виконавцю робіт оплата досі не проведена казначейською службою.

Стосовно ремонту приміщення та сходової клітинки у виконкомі, на яке за твердженням автора статті, витрачено майже 560 тисяч:у системі «ProZorro» ще 31 грудня 2020 року було розпочато процедуру закупівлі, а саме «Послуги з поточного ремонту ІІ поверху та сходинкової клітки виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради по вул.Данила Галицького,5 на загальну суму 470 000 гривень». З переможцем торгів 8 лютого 2021 року було укладено договір, а 26 травня за переговорною процедурою проведено аналогічну закупівлю на загальну суму 91 748,3 гривень, та 7 червня укладено договір. Усі роботи були виконані та оплачені ще в 2021 році (останній платіж проведено в червні). Всього у 2021 році було профінансовано робіт на 460 748 грн., а не як заявлено автором, 560 тисяч гривень.

Згадуючи про ремонт фоє у виконкомі за 27 778 гривень, автор чомусь не зазначив, що цей ремонт теж було проведено у 2021 році. І цьому є підтвердження на «ProZorro», а саме укладений договір 13 вересня 2021 року. Кошти теж були профінансовані ще в вересні минулого року. Це ж стосується і поточного ремонту системи електропостачання 2-го поверху приміщення міської ради на суму 22 998 грн, які були профінансовані ще в травні 2021 року.

Єдиний ремонт, про який згадується у статті, що був здійснений у цьому році – це поточний ремонт кабінету організаційно-аналітичного відділу загальною вартістю 49 915 гривень. Цей ремонт було розпочато у січні 2022 року, а 21.02.2022 року на «ProZorro» оприлюднено відповідний звіт. Саме на необхідність ремонту цього кабінету неодноразово звертали увагу депутати міської ради, адже приміщення відділу, де працює четверо людей, мав непривабливий вигляд з обшарпаними шпалерами. Однак через введення з 24 лютого на території України воєнного стану, виконавцю робіт оплата за послуги по поточному ремонту досі не проведена казначейською службою. Тож доки триває війна, ні про які ремонти мова йти не може – ні у приміщеннях, ні на вулицях міста!

«Розуміємо, що у теперішній час нерви людей, як натягнуті струни, і будь-яка інформація про якісь буцімто зловживання викликає хвилю обурення та резонанс у суспільстві. А цим з успіхом користуються окремі групи осіб, у яких уже минув шок перших днів війни і зараз вони усіляко намагаються очорнити владу нашої громади, розбурхавши жителів. Складається враження, що політичні опоненти, переймаючи кращі традиції наших північних сусідів, намагаються дестабілізувати ситуацію зсередини, зробивши нас слабкішими перед зовнішнім ворогом.

Проте впевнені, що наші мудрі та виважені володимирчани уміють аналізувати інформацію та довіряють лише офіційним джерелам. Віримо у нашу єдність, силу духу та перемогу України! Миру нам усім та добра!» – йдеться у дописі.