Новини

Маріуполь — серце цієї війни. Якщо воно перестане битися — перемовин з РФ може і не бути — президент

Якщо Україна втратить Маріуполь, то Росія може і не піти на переговори з Україною. Про це в інтерв’ю для APNews сказав президент Володимир Зеленський.

“Маріуполь — це таке серце цієї війни на сьогодні. Воно б’ється — ми воюємо, ми міцні. Воно перестане якщо битися — у нас будуть більш слабкі позиції. Вони — люди, які відтягнули на себе велику кількість ворога”, — сказав Зеленський.

За його словами, чим міцніша позиція України в Маріуполі, тим міцніша позиція буде на сході держави і українські позиції будуть більш міцними в ООС.

“І якщо вони будуть більш міцними, то і стіл перемовин буде для нас більш наближеним, і у нас будуть переваги в діалозі з РФ. Якщо у нас ситуація буде слабка в усіх цих напрямках, то ми можемо не дочекатися на зустріч”, — сказав президент.

Тому що тоді Росія, за словами Зеленського, спробує повернутися в деокуповані міста.

“Вони можуть піти і на це. І там вже наша ситуація в перемовинах буде більш слабка і навіть, може, не цікава для російської сторони. Так може бути. На жаль, ми констатуємо. Ми віримо в інакший результат, ми віримо в нашу перемогу”, — розповів Зеленський.