Новини

росія терміново надала громадянство більш як 18 тисячам вивезених українців

Більш як 18 тисячам українців, вивезених на територію маріонеткових «республік» так званих «лнр» та «днр», в екстреному порядку надано громадянство росії. При цьому вже видано 12 тисяч паспортів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в ТГ-каналі тасс із посиланням на заступника начальника Головного управління з питань міграції мвс рф олега кадочнікова.

Російське держінформагентство також уточнює, що деякі з переселенців, що прибули, перебувають у більш ніж 800 пунктах тимчасового розміщення, де проживають близько 25 тисяч осіб, включаючи 10,5 тисячі дітей.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), після повномасштабного російського військового вторгнення Україну залишили понад чотири мільйони людей.

Як повідомлялося, за даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, з початку російської агресії проти України вже понад 400 тисяч українців були примусово переміщені з України до росії. За її словами, наших громадян депортували з української території проти волі людей, їх силоміць відвезли спочатку до фільтраційного табору на Донеччину. Після цього їх автобусом відвезли до росії. Потім їх відвозять потягами до різних місць, зокрема в депресивні регіони рф, наприклад, на Сахалін.