Волинь Новини

“Дуже просився”: волонтерам у Луцьку допомагає 14-річний школяр

У волонтерський центр допомоги Збройним Силам України “Ангар” щодня приходить 14-річний школяр Андрій Домбровський. Хлопця взяли у волонтерську команду, бо дуже просився, – розповіла Суспільному волонтерка центру Руслана Порицька.

В “Ангар” хлопець приходить щодня після уроків. Йому доручають нескладну роботу: лущити горіхи для енергетичних наборів і носити нетяжкі коробки.

"Дуже просився": у волонтерському центрі у Луцьку допомагає 14-річний школярСуспільне Волинь

Суспільному хлопець розповів: не міг всидіти вдома. Контакти волонтерів знайшов через інтернет. “Ми зараз онлайн навчаємося і тому я можу знаходити час і для навчання і для волонтерської діяльності. Якби мені було 16 років я б скоріше за все пішов би на війну. Це зараз життєво необхідно.”, – каже школяр.

Щоб потрапити у волонтерський центр 14-річному Андрію спершу довелося сказати, що він студент.

"Дуже просився": у волонтерському центрі у Луцьку допомагає 14-річний школярСуспільне Волинь

Як розповіла волонтерка Руслана Порицька, у центрі допомоги “Ангар” працюють лише дорослі, тому хлопця в команду взяли не одразу.

“Молодий чоловік був настільки наполегливим, обривав месенджери і потім зателефонував і коли я запитала: чим ти займаєшся, він сказав, що студент. Я кажу, тоді приходь поговоримо. Коли я побачила дуже юну особу, запитала скільки років йому, він сказав 14. Але він був настільки настирливий у своєму бажанні і сказав, що може все робити”, – розповідає волонтерка.

"Дуже просився": у волонтерському центрі у Луцьку допомагає 14-річний школярСуспільне Волинь

Щоб прийняти рішення волонтери зв’язували з мамою Андрія. Світлана працює в лікарні, каже бажання сина допомагати армії – підтримує.

“Тут головне – його бажання. Дитина має мати заняття протягом дня, а добрі справи це дуже добре коли діти роблять їх”, – каже мама Івана Світлана Домбровська. Україна переживає нелегкі часи, тому, розповідає мати, розуміє сина, який хоче бути корисним.