Волинь Новини

Ігор Палиця передав бійцям батальйону “Луцьк” шість броньованих вантажівок. Фото

Батальйон оперативного реагування «Луцьк» з часу створення нараховує вже понад вісім тисяч добровольців. Більшість із них мають військовий досвід.

Бійці відповідно вишколені, належно обмундировані й озброєні до зубів. Нині вони ще й отримали сучасні та потужні транспортні засоби, які стануть їм у нагоді під час виконання бойових завдань.

Народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця передав для добровольців батальйону «Луцьк» шість броньованих КрАЗів, а литовські партнери – шість ендуро-мотоциклів і два квадроцикли. Про це повідомляє інформаційне агенство “Волинські новини”.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Тиводар, усі транспортні засоби сучасні, потужні, надійні й ідеально підходять для пересуванням бездоріжжям.

«Ми отримали від Ігоря Петровича шість броньованих КрАЗів 2014 року випуску. Це машини у відмінному стані з невеликим пробігом. Їх використовуватиме особовий склад батальйону для виконання бойових завдань із захисту нашої країни. Ці транспортні засоби допомагатимуть нам оперативно і якісно виконувати завдання командування. Окремі підрозділи нашого батальйону вже виконують бойові завдання на сході», – зазначив він.

Як наголосив, броня європейського зразка захистить автомобілі від осколків, крупнокаліберного кулемету чи стрілецької зброї, завдяки чому люди, які перебуватимуть у транспорті під час, наприклад, обстрілу, зможуть урятуватися. Зараз машини обшивають листами цієї броні.

Також у розпорядження батальйону «Луцьк» надійшли від литовських партнерів шість ендуро-мотоциклів та два квадроцикли. Ці транспортні одиниці призначені для пересування бездоріжжям під час виконання розвідувальних завдань.

«Цей транспорт призначений для нашого розвідувального підрозділу. За потреби бійці з квадрокоптерами виїжджатимуть на територію бойових дій, виявлятимуть противника і передаватимуть його дані артилерії для подальшого знищення, а самі передислоковуватимуться в підрозділ», – розказав Олександр Тиводар.

Водночас звернув увагу: якщо ворог насмілиться ступити на волинську землю, то зіткнеться з нещадним спротивом – батальйон «Луцьк» дасть негайну відсіч противнику.