Новини

Путін хоче завдати ядерного удару по одній з країн НАТО – Грозєв

Болгарський журналіст, головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat, Христо Грозєв вважає, що Путін, за допомогою ядерної зброї, захоче атакувати одну з держав, яка входить до Північноатлантичного альянсу.

Таку думку Грозєв висловив в інтерв’ю Дмитрові Гордону.

Гордон запитав, чи може Росія, на думку Грозєва, завдати удару по члену НАТО, наприклад, Польщі або країнах Балтії.

«Абсолютно не відкидаю. Знаєте, моя думка тут ні до чого. Я просто питаю людей, які працюють усередині системи: »Це можливо?« – »Так, можливо«. – »А що саме?« – »Що він це зробить, спробує це зробити”, – розповів Грозєв.

Втім, журналіст не впевнений, що офіцери рф виконають цю команду. Адже до “натискання кнопки”, окрім путіна, причетні ще п’ять осіб.

«Чи буде натиснуто кнопку?» – «Цього ми не можемо сказати. Це залежить від того, наскільки його (путіна – ред.) майбутнє здається гарантованим для тих офіцерів, яким він віддасть наказ». Чому? Тому що там у ланцюжку від його наказу до натискання кнопки, реальної кнопки, а не віртуальної, п’ять осіб, п’ять рівнів. Якщо будь-який із цих рівнів вважає, що майбутнє Путіна не гарантоване, він передасть далі інструкцію”, – пояснив розслідувач.