Новини

Будуть сильно страждати: вчені розповіли, що чекає на окупантів після опромінення на ЧАЕС

Як стало відомо,  російських окупантів, які перебували в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції, з кінця березня почали звозити до Гомельської лікарні, яка спеціалізується на променевих хворобах.

За даними білоруських ЗМІ, один росіянин вже помер від променевої хвороби. Ще 26 окупантів перебувають у тяжкому стані, йдеться в сюжеті ТСН, передає Радіотрек.

За словами вчених, на опромінених росіян чекають сильні страждання. Вони будуть страждати, сильно страждати. Взагалі променева хвороба йде по наростанню.

Проявляється слабкість, головний біль, тошнота, рвота, і може бути така ситуація, рідкий стул, пронос, порушується імунітет, – розповідає академік Ігнат Матасар, який займається вивченням впливу радіації на організм людини.

За словами вченого, якщо російські орки протягом місяця рили окопи в Рудому лісі, або не рили, або навіть стояли поряд із ним, на них чекають великі проблеми зі здоров’ям. Як мінімум другу ступінь променевої хвороби вони заробили.

“Це говорить про те, що у них був вражений всі органи і системи організму.

Передусім це кровоносна система, це утворення крові, це безумовно слизові оболонки, це були порушення статевої функції.

Молоді люди можуть втратити здатність розмножуватись”, – додає Матасар.

Кандидат біологічних наук Олена Бурдо додає, що відсутність будь-якого інстинкту самозбереження у росіян у зоні відчуження важко пояснити логікою.

“Сталася ситуація, яка характеризує відношення країни до населення.

Виходячи з історичного досвіду, росія дуже любила робити досліди на своїх громадянах, це можна вважати якимось певним експериментом, який вони здійснили”, – зазначає Бурдо.

А голова агентства з управління зоною відчуження Євген Крамаренко нагадує, що Зона відчуження є небезпечною територією, і весь персонал, який там працює дотримується чітких правил поведінки. Своєю чергою росіяни їх ігнорували і попри застереження побудували кілька блок-постів