Новини

Мародери з армії Росії продають у Білорусі награбований в Україні цукор

Як стало відомо, військові із російської окупаційної армії продають у Білорусі награбований в Україні цукор.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, передає Молодий Буковинець.

Джерела видання розповіли, що росіяни їдуть зараз з України завантаженими, багато везуть награбованого. Деякі речі вони продають у місті Наровля.

“Торгівля з їхнього боку розпочалася ще до того, як вони в’їхали в Україну. Росіяни продавали місцевим соки, консерви. Якщо зараз вони повертаються з України, то везуть багато мішків. Що там, не знаю. Активно продавали український цукор. Мішок — 65 рублів, це за 50 кілограмів. Продавали його біля шиномонтажу на вулиці Мінській. Деякі люди брали”, — зазначив співрозмовник.

Житель Наровлі не виключає, що награбованим росіяни торгують по будинках чи стихійно — на в’їзді до Наровлі з боку України.

“Бачив, як росіяни тягли садову тачку, килими тягли. На продаж чи собі, не знаю. Ще вони по центру міста ганяли на скутерах та велосипедах. Де їх взяли — питання”, — зазначив місцевий житель.

За його словами, зараз росіяни багато скуповують продуктів у магазинах Наровлі.

“Беруть цигарки, енергетичні напої, труси, шкарпетки — все гребуть. У розмови не вступають. Їхня техніка стоїть на нашій автобазі, якраз навпроти польового шпиталю. Казали, що поїдуть звідси ще 29 березня. Потім щось змінилося, зараз кажуть, що 7 квітня виїдуть із Наровлі”, — зазначило джерело.