Волинь Новини

У Луцьку волонтери штабу “Ангар” оголосили про збір продуктів: яких саме

Луцькі волонтери центру допомоги Збройним Силам України “Ангар” збирають харчі тривалого зберігання. Продукти відправляють на звільнені від російських військ міста і села України. Про це Суспільному розповіла волонтерка Юлія Яцун.

Зокрема потрібні крупи, сода, олія, сіль. “Абсолютно все, з чого може готувати цивільне населення”, – каже волонтерка.

Зібрані продукти відправляють на звільнені від російських військ міста і села України, зокрема для мешканців Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Харківщини.

Луцькі волонтери центру допомоги "Ангар" оголосили про збір сухпайківСуспільне Волинь

Також “ангарівці” не припиняють пошуки бронежилетів, шоломів та турнікетів, які потребують військові.

Волонтерський центр допомоги “Ангар” працює з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Волонтерами стали актори аматорського театру “Гармидер”, луцькі фотографи, журналісти та небайдужі волиняни.

Елла Яцута в центрі допомоги “Ангар” займається логістикою. Говорить: спочатку працювали “навпомацки” – шукали тих, хто може привезти з Європи ліки та засоби для надання першої медичної допомоги. Зараз, — каже, — співпрацюють з багатьма країнами Заходу.

Луцькі волонтери центру допомоги "Ангар" оголосили про збір сухпайківСуспільне Волинь

“Коли від військових надходить запит – то це треба знайти максимум впродовж кількох годин. Тому що для того, щоб з-за кордону це доставити, потрібно ще кілька днів. А нам завжди потрібно все на вчора”, — говорить волонтерка.

Чоловіки волонтерського штабу виконують роботу вантажників.

Луцькі волонтери центру допомоги "Ангар" оголосили про збір сухпайківСуспільне Волинь

Фотограф, а зараз волонтер Роман Невестенко-Домбровський, шукає за кордоном військову амуніцію, комплектуючі до зброї, квадрокоптери й іншу техніку. З його слів, основна допомога надходить від іноземців, але допомагають і українці.

Зі слів волонтерки та режисерки театру “Гармидер” Руслани Порицької, за перші 20 днів роботи волонтерського центру в “Ангарі” прийняли та відправили понад 50 тонн гуманітарної допомоги, на волонтерські рахунки надійшло 6 мільйонів гривень.