Волинь Новини

Батальйон “Луцьк”: на варті порядку та готовий дати відсіч ворогові

Добровольче формування оперативного реагування «Луцьк» з часу створення налічує понад 8 тисяч учасників. Більшість з них мають військовий досвід.

Народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця з початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну активно допомагає не лише мешканцям постраждалих регіонів, а й дбає про безпеку на Волині. Наразі завдяки народному депутату добровольці забезпечені не лише амуніцією, а й необхідною зброєю, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«У Луцьку був створений добровольчий батальйон «Луцьк», вперше в Україні. Розроблена документація, підписані всі документи, ми цим всім займалися на вищому рівні. Батальйон повністю забезпечений усією зброєю для зупинки танків, БТРів, роботи з особистим складом, якщо з’являться тут білоруси чи росіяни, адже не можна це виключати. Луцьк, я переконаний, захищений на 100% від сухопутної операції. Чи захищений він з неба – ні», – наголосив Ігор Палиця.

Як повідомив командир добровольчого батальйону «Луцьк» Олександр Тиводар, наразі добровольці патрулюють та всі перебувають у повній бойовій готовності.

«Наразі ситуація на білоруському кордоні, яка є у зоні відповідальності сил тероборони та ЗСУ, не змінилася. Збройні сили Білорусі стоять на своїх позиціях, ми стоїмо на своїх, чекаємо їх нападу. Але ситуація контрольована. Ми зможемо відбити цей напад, якщо він буде», – запевняє він.

Завдяки злагодженій роботі влади на всіх рівнях діяльність добровольчого формування є гарним прикладом для всієї країни того, як потрібно організуватись на місці для захисту своєї території від окупанта.

«Нашому підрозділу допомагають на всіх рівнях. Від міського голови, голови облради, депутатів різних рівнів. Але є, як я кажу, «батьки-засновники» нашого підрозділу, зокрема, депутат Верховної Ради Ігор Палиця. Завдяки йому всі наші потреби забезпечені. Амуніція, спорядження, різне забезпечення ми отримали завдяки злагодженій роботі і під його керівництвом», – наголошує командир батальйону «Луцьк».