Новини

Горохівський психоневрологічний інтернат у воєнний час отримав потужний генератор

Як стало відомо, потрібному дарункові цієї суботи першою раділа директорка Горохівського психоневрологічного інтернату, заслужена працівниця соціальної сфери України Юлія Ковальчук. Переймалася неабияк, тільки-но почалася війна:

-Борони Боже, припинилося б електропостачання, то підопічні потерпали б від темноти, відсутності води, було б неможливо приготувати їжу…

Про цю нагальну потребу директорка розповіла координатору одного з найбільших волонтерських центрів Горохівщини, який співпрацює з Горохівською громадською організацією «Спілка учасників АТО «Щит», Віталієві Гладуну. Протягом місяця він відправив на бойові позиції десятки генераторів, які для ЗСУ віддали доброчинці, передає Волинь.

До слова, від фірми «Karls», у якій працює Андрій Кленк, щотижня прибувають буси, фури з тепловізорами, теплим одягом, медикаментами, продуктами, речами гігієни, шоломами, телефонами… Чергову автівку з гуманітарним вантажем із Ростка Віталій Гладун і горохівські волонтери зустрічатимуть наступного тижня.

28 із них прибули в Горохів із Німеччини.  Перші 16 на прохання горохівчанина, знаного волинського краєзнавця Андрія Кленка, який більше 15 років живе в німецькому місті Росток, закупив керівник фірми «Karls» Роберт Даль і тамтешні волонтерські центри. Ще 11, за якими наш земляк у Ростку звернувся до німецько-українського культурного центру, прибули в Горохів невдовзі. Вирішити проблему горохівських інтернатівців знову погодився Роберт Даль.

До слова, від фірми «Karls», у якій працює Андрій Кленк, щотижня прибувають буси, фури з тепловізорами, теплим одягом, медикаментами, продуктами, речами гігієни, шоломами, телефонами… Чергову автівку з гуманітарним вантажем із Ростка Віталій Гладун і горохівські волонтери зустрічатимуть наступного тижня. А наразі вони, Юлія Ковальчук (на світлині біля генератора з  Віталієм Гладуном, волонтером Віталієм Нагорняком і підопічним інтернату Віктором Івченком) і ї колектив адресують щиру вдячність німецьким друзям і бажають їм найголовнішого – миру!