Новини

“Обстріли нафтобаз України – це удари по посівній”: в уряді заявили, що РФ хоче спричинити гуманітарну катастрофу

Як стало відомо, Російська Федерація, яка напала на Україну і нищить інфраструктуру й тероризує мирних людей, цілеспрямовано намагається зірвати посівну кампанію в Україні. Проте уряд буде підтримувати українських фермерів, щоб вони все ж провели посівну кампанію.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі Всеукраїнського телемарафону, передає Молодий Буковинець.

За його словами, Росія хоче, що Україна не засіяла ті сільськогосподарські угіддя, які залишаються на контрольованій території. Але таким чином Москва призводить до гуманітарної катастрофи у країнах Північної Африки, арабського Сходу тощо.

“Посівна буде непересічна, оскільки вона відбувається не просто в умовах збройної агресії, а цілеспрямованої політики Російської Федерації по знищенню інфраструктури сільського господарства, адже ні для кого не секрет, що удари по нафтобазах, які Росія здійснила впродовж останніх декількох днів, – це власне удари по посівній. Росія хоче, що ми не засіяли ті сільськогосподарські угіддя, які у нас залишаються на контрольованій території. Вони хочуть спричинити гуманітарну катастрофу у країнах Північної Африки, арабського Сходу та інших наших традиційних контрагентів, куди ми постачаємо зернові, і в такий спосіб створити точку геополітичного протистояння з умовним Заходом”, – сказав він.