Новини

РФ відводить війська на Київщині з метою ротації — Генштаб

Російська Федерація відводить свої війська на Київщині та Чернігівщині для перегрупування підрозділів на сході України та проведення ротації.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

“Продовжується відведення підрозділів збройних сил Російської Федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку. Водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, при цьому на решті напрямків суттєвих змін не відбулося.

Зокрема, на ВолинськомуПоліському та Сіверському напрямках російські війська намагаються утримати раніше зайняті рубежі, активних наступальних дій на зазначених напрямках не здійснюють.

У напрямку на Слов’янськ РФ утримує займані позиції у районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка, а також проводить заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому напрямку військові РФ продовжують вогневий вплив та штурмові дії. При цьому вони наносили авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Російські військові зосередили основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя, однак успіху не досягли.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні російських військових не зафіксовано.

На Південнобузькому напрямку РФ вживає заходи щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Вогнем артилерії та ударами авіації, намагається сковувати дії підрозділів Збройних сил України.

Також росіяни здійснили артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе.

У районах населених пунктів Новокарлівка та Лугівське російські війська продовжують здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах без суттєвих змін.