Новини

Путін забороняє публікувати інтерв’ю Зеленського

Як стало відомо, у Кремлі заявили, що “не бояться” публікації інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, але нібито Роскомнагляд має перевірити матеріал російських ЗМІ “на предмет відповідності законодавству”.

Про це інформує Новая газета з посиланням на прессекретаря російського президента Дмитра Пєскова, передає Українська правда.

 “Роскомнагляд оцінюватиме зміст цього інтерв’ю щодо відповідності нашому законодавству, власне, [попередження регулятора про необхідність відмовитися від публікації] пов’язане просто, напевно, з необхідністю цієї оцінки”, – зазначив Пєсков.

Прессекретар Путіна запевняє, що Росія “не боїться” заяв Зеленського, однак “є чинні закони і дуже важливо не публікувати якусь інформацію, яка б прирівнювалася до порушення цих законів”.

Сам Пєсков сказав, що поки що не ознайомився зі змістом інтерв’ю.

Нагадаємо, 27 березня кілька російських видань взяли інтерв’ю у Зеленського. Воно тривало приблизно 1,5 години.

Ще до виходу матеріалу Роскомнагляд заборонив російським ЗМІ публікувати інтерв’ю із Зеленським та погрожував журналістам перевірками. Проте інтерв’ю все ж таки вийшло.

 

Згодом, Володимир Зеленський прокоментував заборону в Росії на публікацію інтерв’ю з ним.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в Telegram-каналі президента, передає УНІАН.

Зеленський зазначив, що сьогодні той день, коли знову можна переконатися в тому, наскільки далеко Україна від Російської Федерації.

“Уявіть, вони там в Москві переполошилися через моє інтерв’ю російським журналістам. Тим із них, хто може дозволити собі говорити правду. Коли журналісти вже готувались до публікації нашого інтерв’ю, – ми говорили з ними сьогодні вдень – російське цензурне відомство вийшло з погрозами. Так і написали – вимагають відмовитись від публікації розмови”, – зауважив він.