Новини

Зарплати військових в Україні та на росії: моменти, варті уваги

Як стало відомо, українські військовослужбовці, які зараз зі зброєю у руках захищають нашу державу, отримують по 100 000 грн/міс. І таку суму їм виплачуватимуть, доки ворог не згине (або не втече назад до РФ).

Якщо перевести цю суму у долари, то вийде понад 3 000 на місяць.

Натомість рашистам – за ті звірства, що вони чинять в Україні, платять в рази менше.

Скільки отримують військові в Україні і скільки – в рф-ії, розповідає РБК-Україна.

УКРАЇНСЬКІ ЗАХИСНИКИ
Кожен український військовий, який зараз знаходиться у зоні бойових дій, отримує 100 тис. грн на місяць. І буде отримувати таку зарплату до тих пір, поки ми не виграємо цю війну і не проженемо ворога назад до свого болота.

У військових, які зараз в тилу – зарплати помітно менші. В середньому – це близько 30 тис. грн на місяць.

Рік тому військовим, які перебували на Донбасі, виплачували в середньому від 35 тис. грн на місяць. Така зарплата була навіть у солдатів першого року служби на передовій.

Військові в РФ
Військові, які служать за контрактом – отримують в середньому 40-50 тис. рублів на місяць, а це – на наші гроші – від 10 до 13 тис. грн.

Керівні посади – це від 50 до 80 тис. рублів (15-23 тис. грн).

Базова зарплата російського найманця в “ЛДНР” становила навесні 2021 року близько 16 тисяч рублів. Деяким була покладена доплата в розмірі від 300 рублів до 1500 рублів. За курсом на весну 2021 максимальна зарплата найманця становила 9550 гривень на місяць.

Для війни Росії проти України, комісаріати почали набирати на службу людей навіть у найвіддаленіших регіонах РФ. У деяких випадках навіть пропонували цілком пристойну зарплату – від 3500 тисяч доларів.

Міноборони РФ військовим за контрактом обіцяло офіцерам до 10 тисяч рублів за три дні. І зарплату від 30 до 75 тисяч рублів на місяць. (По верхній планці від 22 тисячі гривень).


Ну і найманцям з інших країн – від 1500 доларів на місяць, а це майже 45 тисяч гривень за актуальним курсом.

Але як стверджують у Головному управлінні розвідки Міноборони України, з фінансуванням у росіян дуже проблематично.

“Після обіцяних виплат військовим окупаційної армії у російських в/ч з’явилися проблеми з фінансуванням. Як з’ясувалося, оплата цих витрат у бюджеті жодним чином не передбачена. А враховуючи незадовільний стан фінансової системи РФ через введені санкції, додаткових коштів у бюджеті знайти неможливо”, – повідомили в розвідці.

Більш того, в тимчасово окупованому Криму “відрядження” військовим в Україну сплатили тільки за лютий. А ось на березень кошти не виділялися і ліміт коштів у військових частинах вичерпано.

І така ситуація практично у всіх військових частинах РФ, які беруть участь у війні проти України. У тому числі й з оплатою бойовикам різних ПВК (приватні військові компанії).