Новини

Що буде з субсидіями після війни: чому комуналку треба оплачувати щомісяця

Як стало відомо, субсидії українці будуть отримувати до кінця опалювального сезону. Водночас оплата комунальних послуг це теж підтримка держави і її обороноздатності.

Субсидії не призначають у випадку наявної заборгованості за комірне. Відповідно до чинного законодавства підставою для припинення виплати субсидій є протермінована на понад три місяці заборгованість на суму у понад 680 гривень, пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає Радіотрек.

“Але оскільки у нас субсидію призначають терміном до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості буде аналізуватись органами соціального захисту населення у травні поточного року”, — говорить Марина Лазебна.

Фактично до травня кожен зі споживачів може оплачувати комуналку зі зручною для домогосподарства періодичністю.

Лазебна каже, що завдяки працівникам підприємств-постачальників комунальних послуг у більшості людей у будинках є тепло, світло, вода, працює холодильник, плита для приготування їжі. У бомбосховищах ми як ніколи змогли оцінити важливість таких зручностей.

Кожен ваш платіж за комунальні послуги — це ваше дякую цим людям. І можливість для них годувати свої сім’ї. Тому по совісті — подякуйте їм. Заплатіть за комуналку. Це — ще один ваш внесок в оборону свого міста, — додала вона.