Важливо Волинь Новини

Чи почне війну білорусь проти України. Ірина Констанкевич

Про ймовірність участі білоруської армії у війні проти України та ситуацію на україно-білоруському кордоні говорили під час ефіру на «Апостроф ТV» розповілв народний депутат Ірина Констанкевич.
Ситуація на україно-білоруському кордоні (а це понад 1 тис км і 5 областей) гостра не один день. путін змушує білорусів до війни.
Від початку війни на Волині разом зі ЗСУ та теробороною здійснено робота із захисту та укріплення кордону. Подбали про матеріально-технічне забезпечення військових та підрозділів тероборони.
Ми знаємо, що настрої у білорусів не войовничі. Вони не хочуть цієї війни і не приймають її. Для них вона безглузда і приречена на поразку.
Варто пам‘ятати, що Полісся – це болота, дрібні річки, тому по землі зайти буде важко. Щодо загроз із повітря, то військові до цього готові.
Ми готові усім дати відсіч і закликаємо білорусів не ступати на українську землю. Адже втрати будуть колосальні.
Волинь також активно долучається до надання гуманітарної допомоги областям. Від перших днів війни скоординовані і об‘єднані зусилля усіх: волонтерів, благодійних фондів, громадянського суспільства, місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів і щодня передаємо медичні засоби, ліки, продукти харчування та інші речі гуманітарної допомоги до найбільш гострих точок України.