Волинь Новини

У ВНУ готують препарати для порятунку воїнів

Наче вулик із невтомними бджілками-трудівницями, які невпинно поповнюють і поповнюють запаси – це про колектив факультету хімії, екології та фармації Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Усе почалося з того, що до викладачів звернулися волонтери з проханням про допомогу зі збору коштів на закупівлю медичних протигрибкових препаратів. Наші співробітники одразу зметикували – можна ж і самим виготовляти, наприклад, мазі.

 

хіміки

 

хіміки

 

І закрутилися етапи виробництва. Сировину зносять усі охочі викладачі, студенти та лучани. Хімічні ж реагенти, ефірні олії купують самі. Коли про ініціативу дізналося широке коло, то компоненти почали надсилати навіть зі Львова й Хмельницького.

 

хіміки

 

– Процес у нас налагоджено чітко до автоматизму, – розповідає завідувач кафедри органічної хімії та фармації Наталія Сливка. – Виготовляємо препарати тільки зі стандартизованих компонентів. Сировину використовуємо і хімічну, і органічну. Працюємо так, що й часу нема порахувати обсяги виробництва, бо ж щодня відправляємо нашим захисникам.

 

хіміки

 

хіміки

 

В асортименті аж 15 видів продукції з прополісу, воску, календули, каланхое, обліпихи, які виконують протизапальну, дезінфекційну, знеболювальну, протиопікову функції тощо.

 

хіміки

 

хіміки

 

Виготовлені мазі, олії, настоянки, пасти їдуть не лише у військові формування Волині, а й на порятунок життя нашим батальйонам, що боронять Київ, Маріуполь, Житомирщину. Для цієї мети налагоджено надійні зв’язки з відповідальними особами військових частин і капеланами.

 

хіміки

 

Тож залишається побажати наснаги дівчатам, бо кожна така маленька баночка – це не одне  врятоване життя.

Відділ інформаційної політики