Важливо Новини

На кордоні Білорусі з Україною триває накопичення військової техніки

На території Білорусі триває переміщення російської та білоруської військової техніки, а також її накопичення вздовж українського кордону.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Окрім того, у відомстві заявили, у РФ триває “прихована мобілізація”.

“На території російської федерації продовжується прихована мобілізація з метою поповнення втрат особового складу окупаційного угруповання військ, що діє у війні на території України. Військові комісаріати намагаються залучити до проходження служби і підписання відповідних контрактів колишніх військовослужбовців, віддається перевага тим хто вже має бойовий досвід”, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, на Східному напрямку ЗСУ стримують російську армію від наступу на Слов’янськ та захищають Лозову, а також стримують просування противника в напрямку на Запоріжжя.

Також стримується просування росіян в напрямку на міста Попасна та Курахове. ЗСУ також здійснюють кругову оборону Маріуполя.

На півночі українські військові стримують супротивника від наступу на Малин, а також триває оборона Чернігова.

На півдні продовжується ведення оборони міста Миколаїв та населених пунктів Миколаївської області.

Також у Генштабі повідомили, що відмічено активні дії авіації ворога та завдання ударів з використанням ракет за останню добу.

“Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. За попередню добу було уражено понад 17 повітряних цілей ворога (6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет. Крім того, авіація Повітряних Сил завдавала нищівних ударів по скупченню техніки і живої сили противника та здійснювали ураження ворожих крилатих ракет”, — повідомили у Генштабі.