Новини

У лікарні Запоріжжя рятують дітей, яких обстріляли російські окупанти

Найменшій дитині, яка перебуває у лікарні, два роки та 10 місяців.

У Запорізькій обласній дитячій лікарні рятують дітей, яких напередодні обстріляли російські окупанти. Цивільні автомобілі рухались “зеленим коридором” з Пологівського району і потрапили під обстріл поблизусела Малинівка. Шестеро людей зазнали травм, двоє з них – діти.

Наразі у шпиталі перебувають восьмеро дітей, яких поранили російські військові. Більшість дітей – з осколковими пораненнями, пораненнями з автоматичної зброї, частина – з ампутаціями та опіками. 

Шестеро людей зазнали травм, серед них двоє дітей. І люди не можуть збагнути, чому росіяни почали в них стріляти – чи від злості, чи задля розваги, чи ще чомусь.

Одразу після обстрілу Росія звинуватила в ньому ЗСУ. Проте самі постраждалі чітко бачили: по них стріляли з позиції окупантів, з боку сільських хат, які захопили російські війська.

“Надійшла дівчинка, яка мала осколкове ураження м’яких тканин. Також прооперована, осколки видалені, продовжує лікування. А хлопчик віком чотири роки – він має дуже важкі кульові ураження. В нього пробитий кишківник у восьми місцях, оперували чотири години і на цей момент стан його важкий, перебуває на штучній вентиляції легенів. Психологічний стан дітей дуже, дуже важкий”, – розповів головний лікар Запорізької обласної дитячої клінічної лікарні Юрій Борзенко.

Іще четверо дітей, яких доправили до лікарні напередодні, отримали поранення в гуманітарному конвої, який рухався із Маріуполя. Як повідомили в обласній військовій адміністрації, російські війська обстріляли автобуси з людьми, які намагались від них врятуватись.

Найменшій дитині, яка перебуває у лікарні, два роки та 10 місяців. Найстаршому постраждалому хлопцеві – 15, його стан дуже тяжкий.