Новини

Окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, 29 – з Білорусі

Окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, зокрема 29 – з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території Республіки Білорусь.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України станом на 18.00 22 березня.

Зазначається, що не досягаючи успіху, ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів з використанням засобів повітряного нападу по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях.

“Противник здійснив понад 80 літаковильотів, зокрема 29 з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території Республіки Білорусь”, – наголошується у повідомленні.

До завдавання ударів по об’єктах залучалися літаки бомбардувальної, штурмової та винищувальної авіації. З метою ведення повітряної розвідки об’єктів на території України ворог задіяв п’ять літаків-розвідників.

“У Чорноморській та Азовській операційних зонах кораблі військово-морського флоту Російської Федерації виконують завдання у визначених районах Чорного моря. У північно-східній частині Азовського моря для підтримки дій наземного угруповання окупаційних військ продовжують перебувати до 5 кораблів різних типів”, – констатували у Генштабі.

Раніше сьогодні неназвані представники НАТО в коментарі CNN заявили, що в Альянсі вважають, що Білорусь може незабаром приєднатися до повномасштабної війни Росії проти України. За даними джерел, Білорусь уже робить кроки для участі у повномасштабному вторгненні.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що загроза наступу з республіки Білорусь на Волинському напрямку є високою.