Важливо Волинь Новини

Білоруси відвели десант? Брест також недалеко від кордону, – експерт про потенційне вторгнення на Волинь

На повідомлення білоруського міноборони про відведення десанту від кордону до місця дислокації краще взагалі не зважати. Адже Брест також дуже близько до української Волині.

Так прокоментував заяви з Білорусі військовий експерт Ігор Козій в спецефірі телеканалу NTA.

За його словами, у питанні ймовірного вторгнення білоруських військ, значення має лише готовність Генштабу реагувати на новий виклик.

«Генштаб знає про потенційну атаку з Білорусі, тож  можна бути впевненим, щоб він уже все підрахував і вирахував можливі сценарії. Думаю, що Генштаб справді готовий, зробив певні запаси видів озброєння, які можна застосувати, щоб знищити сили з Білорусі», – прокоментував експерт.

Водночас він наголосив, що треба у будь-який спосіб підсилювати настрої, які панують серед білоруського населення та військових. А, за всіма даними, вони справді не хочуть воювати з Україною.

«Треба робити все, щоб ці процеси поширювалися. Бо якою б не була країна чи влада, але суспільний тиск і загальний настрій дає свій відбиток на розвиток тих чи інших подій», – впевнений Ігор Козій.

Нагадаємо, що впродовж крайніх днів у Генштабі ЗСУ повідомляли про підготовку білоруських військ до вторгнення в Україну, оцінюючи ці ризики, як дуже високі. Втім сьогодні міноборони Білорусі заявило що десантники 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади повернулися в пункт постійної дислокації «після успішного виконання задачі з підсилення ділянок державного кордону Республіки Білорусь».