Важливо Волинь Новини

Колишній член луцького міськвиконкому вчинив напад на добровольців на блокпосту

Колишній член луцького міськвиконкому Ігор Алєксєєв спровокував конфлікт на одному з блокпостів, який охороняли добровольці батальйону «Луцьк».

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Інформацію виданню підтвердив командир роти добровольчого формування Луцької територіальної громади Георгій Остров.

Інцидент стався 17 березня близько 20.00 на блокпосту біля села Прилуцьке. Невідомий чоловік, під’їхавши до блокпосту, почав вживати нецензурні слова до представників формування, які там перебували. Також погрожував фізичною розправою, а потім вчинив напад на двох добровольців.

Урешті дебошира втихомирили, затримали і викликали чергового по блокпосту поліцейського. Під час обшуку автівки порушника порядку в багажнику виявили рації, бронежилет та патрони.

Дебоширом виявився колишній член луцького міськвиконкому, одіозний Ігор Алєксєєв. До слова, після з’ясування всіх обставин порушника поліція відпустила.

“Немає значення – ти волонтер чи держслужбовець, чи хтось інший. У країні війна. Ставтеся з повагою до добровольців, які вже майже місяць перебувають на вулиці і допомагають підтримувати порядок в громаді. Людина поводилась зверхньо, питала хто ми такі, матюкалась, полізла в бійку. Це була неприємна сутичка, якої не мало би бути”, – наголосив Остров.

З його слів, уже згодом, коли поліція почала розбиратися з дебоширом, Ігор Алєскєєв визнав свою провину та почав вибачатися. Навіть пообіцяв наступного дня привезти на блокпост матеріали, щоб допомогти його облаштувати. Однак ні наступного дня, ні через день його тут більше не бачили.

Георгій Остров наголошує: функція добровольців батальйону громади не контроль, а оборона. Добровольці, відповідно до чинного законодавства, координують свої дії з Генштабом та правоохоронцями і працюють на добровільній основі.