Волинь Новини

Кількість міжнародних та приміських автобусів зменшилася: як працює Луцька автостанція

На Луцькій автостанції майже вдвічі зменшилася кількість пасажирів та відправлень автобусів. До 24 лютого щодня було понад 400 відправлень, зараз до 200, – розповів Суспільному начальник автостанції Ігор Модла.

З Луцька нині курсують автобуси на Рівненщину, Тернопіль та Львів. В межах області доступні усі напрямки.

Міжнародні напрямки

Частина автобусів, які нині рушають з Луцької автостанції, прямують у Варшаву. Зі слів водія Володимира Андрощука, ціна квитка не змінилася.

Є також безплатні рейси, які возять охочих на кордон із Польщею.

Кількість автобусів на кордон та в села зменшилася: як працює Луцька автостанціяСуспільне Волинь

Водій Валерій Ліщук каже: на початку війни у день виїжджали 23 автобуси, робили орієнтовно пів сотні рейсів. Зараз виїздять 4-5 разів у день. “Возимо на Устилуг до пішого переходу з 8:00 до 14:00 години дня, по загрузці: прийшли люди, п’ять хвилин – машина завантажилася – поїхали, наступна приїхала, пів години – значить пів години”, – пояснює водій безплатного автобуса.

Кількість автобусів на кордон та в села зменшилася: як працює Луцька автостанціяСуспільне Волинь

Зі слів Валерія Ліщука, ті пасажири, які мають можливість заплатити, самі пропонують гроші на пальне.

Рейси в межах області

Усі приміські автобуси розміщені на одній стороні автостанції. Вони їздять у села та громади області. Водій Олександр везе пасажирів до Олики.

Кількість автобусів на кордон та в села зменшилася: як працює Луцька автостанціяСуспільне Волинь

“У нас на половину рейсів менше, бо зараз на солярку не завжди можна заробити, взагалі не знаю, як воно має бути. Колись тут не можна було пройти на станції, а зараз пару чоловік всього ходить”, – розповів чоловік.

Як розповів керівник автостанції, ситуація щодо приміських автобусів постійно змінюється: частина виїжджають на маршрут, частина – ні. Працівники уточнюють таку інформацію щодня.