Волинь Новини

Заступник міського голови Ірина Чебелюк: Уся допомога, яка до нас приїжджає, та яку ми видаємо людям, чітко обліковується

З початком війни, у Луцьку запрацювали відразу кілька центрів допомоги військовослужбовцям, вимушеним переселенцям та іншим категоріям громадян, які її потребують. Один з них розміщено в Палаці урочистих подій. Основа увага тут приділяється сім’ям з дітьми, однак не відмовляють й іншим. Координатор центру Ліна Галан каже, його роботу розгорнули, розуміючи, що Луцьк буде транзитним містом для людей, котрі їхатимуть за кордон і для тих, які тут оселяться.

 
 
 
 

“У нас працює громадська приймальня, де ми зустрічаємо людей та вивчаємо їхні потреби. Складаємо списки необхідних речей та надаємо допомогу. В основному це продукти харчування, одяг, дитяче харчування, засоби гігієни та памперси. Щоденно за допомогою звертається майже півтисячі громадян”, – розповіла Ліна Галан.

 

Продуктами центр забезпечують усі охочі. Здебільшого – це лучани та волонтери, які привозять допомогу з інших міст та з-за кордону. Також сюди надходить допомога з центрального пункту збору товарів першої необхідності.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк, яка приїхала оглянути роботу центру, зауважила, що уся допомога, яка надходить в Луцьку громаду від іноземних партнерів чи від лучан, йде за цільовим призначенням.

 
 
 
 

“Ми дуже багато працюємо з містами та громадами, де є гуманітарні катастрофи чи лунають постріли. Вони потребують нашої допомоги, тож ми її туди направляємо. Також допомагаємо вимушено переселеним громадянам, які зараз на нашій території, – сказала вона. – Ми максимально долучаємося до допомоги. Дякуючи Богу, над нами не літають кулі, однак у нас йде війна в тилу, щоб забезпечити надання тих послуг, які ми зараз намагаємось надавати. Це теж потребує великих зусиль та додаткової напруги та часу. Хочу, щоб люди з розумінням віднеслись і до тієї кількості допомоги, яка надається. Це відбувається дозовано. На сьогоднішній день ми отримуємо допомогу, але не можемо все одночасно роздати, адже кількість прибулих громадян постійно збільшується. Уся допомога, яку видають, визначається за потребою та чітко обліковується. Заведено відповідні спеціальні акти, де описуються усі контактні дані людини, яка отримує допомогу, та зазначається перелік тої допомоги, яка надається. Працівники центру бачать коли, і в якому розмірі надана допомога. Облік ведеться чіткий і за це можна не хвилюватись”.

 
 
 

Центр взаємодопомоги внутрішньо переміщений особам працює щоденно з 8-30 до 18 години.