Волинь Новини

На Волині затримали дев’ятьох ухилянтів та організаторів їх втечі закордон. Фото

Групу з 12 чоловіків, які через ліс пробиралися до Польщі, затримали прикордонники. Серед них виявили трьох волинян, які ймовірно організували переправу ухилянтів закордон, – розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Порушників затримали за 100 метрів до державного кордону.

Зі слів Маргарити Вершиніної, дев’ятеро чоловіків виявилися жителями східних регіонів, віком від 31 до 41 року. “Чоловіки намагалися утекти, щоправда, це їм не вдалося. Опісля одному з них надали медичну допомогу. Порушник так чкурнув від прикордонників, що упав та пошкодив носа”, – розповіла речниця.

На Волині затримали дев'ятьох ухилянтів та організаторів їх втечі закордонФото: Нацполіція Волині

Серед затриманих – троє жителів Ковельщини. Як повідомили в нацполіції Області, саме вони організували переправу чоловіків закордон. Для цього використовували гумовий човен. Зі слів правоохоронців, слідчі встановили, що з ухилянтів організатори брали по 500 доларів США.

Трьом затриманим волинянам загрожує позбавлення волі від семи до дев’яти років”, – сказала Ольга Бузулук. На дев’ятьох чоловіків, які намагалися потрапити закордон на човні, співробітники Шацького військкомату склали адмінматеріали.