Волинь Новини

Путін назвав свою війну в Україні «успішною»: все за планом

Операція розвивається успішно, у суворій відповідності до заздалегідь затверджених планів», – глава росії

За твердженням путіна, тактика Міноборони РФ «цілком себе виправдала, робиться все, щоб уникнути втрат серед мирного населення», хоча від рук російських військових в Україні померли вже тисячі мирних жителів, більше сотні з них – діти.

Західні покровителі «підштовхують Київ до кровопролиття», постачаючи зброю та найманців.

Про це путін повідомив на нараді щодо заходів соціально-економічної підтримки російських регіонів, передає «УП».

Господар кремля також заявив, що західні покровителі «підштовхують Київ до кровопролиття», постачаючи зброю та найманців, – хоча саме росія напала на Україну та наймає за гроші людей навіть у Сирії, щоб ті воювали в Україні.

Путін повторив, що росія не має на меті окупувати Україну, – хоча його війська чинять жорстоке свавілля під Києвом та в інших містах України.

За словами путіна, «усі дипломатичні можливості були повністю вичерпані» та росії «не залишили жодних варіантів мирним шляхом вирішити проблеми».

Пряма мова путіна: «Хочу сказати про це вперше – на початку операції на Донбасі київській владі по різних каналах з метою уникнути безглуздого кровопролиття було запропоновано не вступати в бойові дії, просто вивести свої війська з Донбасу. Не захотіли. Але що ж, це їхнє вирішення.

Якби наші війська діяли тільки на територіях народних республік, допомогли їм звільнити свої землі, – це не стало б остаточним розв’язанням, не призвело б до миру і не ліквідувало б докорінно загрози для нашої країни – для росії. Навпаки, навколо Донбасу та за його межами пролягла б нова лінія фронту, тривали б обстріли та провокації».

Деталі: путін заявив, що Росія готова обговорювати на переговорах «принципові для Росії» питання «демілітаризації та денацифікації» України.

Путін також повторив штампи російської пропаганди: що нібито Київ за допомогою ззовні міг створити ядерну зброю, метою якої була б росія, що на території України нібито створювалися компоненти біологічної зброї.