Новини

Розстріляли прямо в інвалідному візку: волонтера без руки та ноги застрелили російські окупанти

Як стало відомо, російські окупанти вбили відомого волонтера з інвалідністю на Луганщині. Олександр Кононов раніше був звільнений з полону у ЛНР. Про це інформує Радіотрек.

Як повідомляють у соцмережах його друзі та журналісти, які спілкувалися з Олександром, чоловіка застрелили у його будинку прямо в інвалідному візку.

“Сані більше нема. Пережити окупацію, полон, нове вторгнення і бути застреленим у власному будинку прямо у візку. Живці.

Спи, брате. Ти дуже крутий. Ти справжній українець Донбасу. Мордор маст дай”, – написав журналіст Руслан Горовий.

До слова, Олександр Кононов, який внаслідок нещасного випадку втратив руку і ногу, від початку російсько-української війни в 2014 році допомагав українським добровольцям: своїм автомобілем возив їм харчі, а часом і доставляв бійців на позиції.

Разом із дружиною потрапив до рук «ополчєнців», 98 днів провів у полоні. Після визволення заснував власний бізнес – «Сири Санича», яким займався спочатку на Житомирщині, потім на Черкащині.

Згодом повернувся на рідну Луганщину.

За словами народного депутата Ніни Южаніної, окупанти не могли пробачити Кононову його проукраїнської позиції.

«Перше вторгнення, полон, свобода, волонтерство, маленька козяча ферма, робота день і ніч (і це без однієї руки і без однієї ноги), зрада близького друга, повернення на рідний Донбас, знову життя спочатку, нове вторгнення, смерть на порозі власного будинку. За проукраїнську позицію. Щоб убити людину на інвалідному візку — це треба так боятися вишиванки та прапора, який завжди був у Сашка».