Волинь Новини

З 14 березня навчання розпочнеться у 14 областях України — міністр освіти Шкарлет

Освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет і наголосив, що з 14 березня в Україні почнеться навчання в 14 регіонах.

“На сьогодні, з понеділка, має розпочатись освітній процес принаймні в 14 областях. Решта областей наразі сьогодні, за консультаціями з військово-цивільними адміністраціями, приймають рішення щодо подальшої дії в освітньому процесі”, – сказав Шкарлет.

Він додав, що бойові дії в окремих регіонах тривають, і головне завдання – зберегти життя і здоровʼя кожного громадянина нашої держави. Проте освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє.

Окремо Шкарлет повідомив, що діти, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, за згодою батьків можуть долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання в будь-якому форматі.

Для цього Міністерство освіти і науки використовує надсучасну платформу “Всеукраїнська школа онлайн”, де учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Раніше у Верховну раду був поданий законопроєкт, який скасовує для учнів випускних 11 класів державну підсумкову атестацію, зовнішнє незалежне оцінювання, єдиний вступний іспит та єдиний фаховий вступний іспит на 2022 рік.