Новини

«Київ вистоїть»: музикант, який вступив до тероборони, розповів про ситуацію в столиці

Як сатло відомо, український музикант, лідер фольк-рок-гурту “Kozak System” Іван Леньо, який записався в тероборону Києва, розповів про ситуацію у столиці станом на ранок 9 березня, а також поділився міркуваннями щодо подальшого розвитку подій.

Про це музикант написав на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua.

Зокрема, Іван Леньо дав відповіді на запитання, які йому найчастіше ставлять.

“Залишатися в Києві чи виїжджати? Проаналізувавши все, що я особисто бачив і чув, то якщо ви готові до вуличних боїв, жити без світла і зв’язку, є запаси їжі і належна зброя, а головне досвід – залишайтеся! Якщо ні, то спитайте у харків’ян, що робити”, – написав Леньо.

З київського вокзалу виїхати можна, але не у всіх напрямках. Скупчення при в’їзді та на виїзді з Києва є, але пік евакуації минув, тож заторів сильних не спостерігається. Відносно безпечними є виїзди на Обухів, Білу Церкву. На Житомир та Ковель – ні”, – зазначив музикант.

На запитання, чи буде штурм Києва, Леньо відповів, що “відповідь знає виключно ху@ло”. А чи вистоїть Київ – тут музикант має однозначну відповідь: “Вистоїть, але буде пі*доріз” – це дослівно від більшості військових. І вони до цього готові”.

“Тепер головне – ніхто нікому ні в чому під час війні не дасть гарантій. Покладайтесь на власний досвід, інтуіцію, аналіз і можливості. Будь-яке рішення – це ваш вибір між ідеальним і можливим. Діяти треба на упередження, і приймати рішення не вагаючись”, – зазначив Іван Леньо.

Раніше лідер гурту “Kozak System” Іван Леньо та фронтмен гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк, які вступили до лав територіальної оборони Києва, звернулися до українців із закликом долучатися до захисту Батьківщини.