Новини

У Маріуполі від зневоднення померла дитина

У місті Маріуполь від зневоднення померла дитина. Російські окупанти не випускають мирних мешканців з міста та блокують доставки гуманітарної допомоги.

Маріуполь – мирне і працьовите місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили, заблокували, спеціально виснажують, спеціально катують. Окупанти свідомо відключають зв’язок, свідомо блокують підвезення їжі, постачання води, відключають електрику. У Маріуполі вперше, за десятки років, вперше, мабуть з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка. Почуйте мене, сьогодні, шановні партнери, від зневоднення померла дитина у 2022 році, – повідомив у відеозвернення президент України Володимир Зеленський.

Наразі окупанти знову розпочали атаку на Маріуполь і не випускають людей з міста, повідомляє полк “Азов”.

“Спеціально для евакуації мирних мешканців Маріуполя по єдиному маршруту, оборонцями міста було вжито ряд заходів: розчищення дороги від мін, знято інженерні загородження та інше. Просто зараз, не випускаючи маріупольців з міста, ворог розпочав атаку на Маріуполь саме в цьому напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Маріупольська міська рада, захисники міста зупиняють намагання ворога прорватися у місто. Місто і досі без освітлення, води, газу і зв’язку.

«Захисники Маріуполя зупиняють намагання ворога прорватися. Важливою є боротьба і не бажання місцевого населення бачити на своїх вулицях російське трикольорове ганчір’я, тож боротьба за український Маріуполь триває!», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські окупанти продовжують гатити по Маріуполю, при цьому в руйнуваннях від ворожого вогню всі райони. Не лишилося вулиць без розбитих вікон, знищених квартир чи навіть будинків. Складно сказати і на рахунок жертв від російської агресії, адже тіла загиблих сусіди ховають прямо у дворах житлового сектору.

Місто і досі без освітлення, води і навіть газу. Тож містяни готують їжу біля будинків на вогнищах, небезпека їх об’єднує, сусіди допомагають сусідам.

Маріуполь остаточно лишився без зв’язку. Єдина можливість дізнатися про ситуацію в країні – військові. Місцевих, звісно, цікавить безпекова складова та чи продовжує українська армія захищати місто. А ще – вступ до тероборони для захисту міста від московитів, підкреслили у міськраді.