Волинь Новини

«Небезпека може очікувати нас будь-якої хвилини», – міський голова закликав лучан не нехтувати сигналом повітряної тривоги

Луцький міський голова Ігор Поліщук закликав мешканців громади бути максимально уважними та не нехтувати сигналом оповіщення про тривогу.

Небезпека може очікувати нас будь-якої хвилини, наголосив він у зверненні 6 березня о 19:00.

«Загроза ракетного або бомбового удару на будь-яке місто України, зокрема наше, в ці дні є доволі високою. Прошу не легковажити та поставитися серйозно до цієї інформації. Будь ласка, як тільки ви чуєте звук сирени, спрацьовування системи оповіщення, необхідно негайно спускатися в укриття або інше місце, яке може слугувати укриттям», – сказав Ігор Поліщук.

Він нагадав, що сигнал про тривогу є довгим, а про закінчення тривоги – коротким.

Сигнал оповіщення подають через сирени, встановлені в місті, на телеканалах «Аверс» та «12 канал», в Телеграм-каналі «Оповіщення Волинь» і мобільному додатку «єТривога».
«Зараз потрібно бути особливо уважними та обережними, не нехтувати сигналами про тривогу. І як тільки ви чуєте такий сигнал – не зволікайте і відразу дійте», – наголосив міський голова.

Нагадав, що на сайті міськради розміщено перелік укриттів, окрім того, є їх інтерактивна мапа. Також храми міста облаштували укриття у своїх приміщеннях. Їх адреси – в загальному переліку укриттів.

«На превеликий жаль, спрогнозувати сьогодні розвиток подій, дії ворога неможливо. Тому ми мусимо бути напоготові», – акцентував Ігор Поліщук.