Волинь Новини

Волинські працедавці у січні перерахували на соцпотреби майже пів мільйона гривень єдиного внеску

Початок фінансового року на Волині продемонстрував перший позитив у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування. Зокрема, у січні 2022 року волинські працедавці спрямували до бюджету 445,3 мільйона гривень єдиного внеску.

Це на 74,5 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік. Про це Бізнес.Район інформують у пресслужбі волинських податківців.

«Важливо, що саме на початку року платники податків задають тон на майбутні періоди у забезпеченні бюджетних надходжень. Традиційно січень не є економічно активним місяцем. Втім, ріст сплати єдиного внеску на 20 відсотків переконує:  волинські  роботодавці  подбали про належну оплату праці своїх найманих осіб, відповідно спрямували до бюджету більшу суму єдиного внеску», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що фінансування соціальних видатків державою залежить від податкової дисципліни всіх платників податків.

«Офіційне працевлаштування найманих осіб, котрі працюють у бізнес-проєктах, – вимога закону.  За всіх легальних працівників роботодавець сплачує єдиний внесок, що дає законні підстави офіційно працевлаштованим особам  отримувати підтримку держави у випадку втрати робочого місця, тимчасової непрацездатності чи виходу на пенсію», – наголосив Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, що саме  страховий стаж, тобто нараховані і сплачені до бюджету податковим агентом-роботодавцем суми єдиного внеску, безпосередньо впливає на суму соціальної допомоги від держави у разі настання страхового випадку та пенсійних виплат.