Волинь Новини

Ректор Анатолій Цьось взяв участь у роботі консорціуму українських і варшавського університетів

4 березня відбулося онлайн-засідання Консорціуму українських і Варшавського університетів. Консорціум створено 12 квітня 2006 року з ініціативи Студій східноєвропейських досліджень Варшавського університету. Сьогодні до Консорціуму входить 14 членів-університетів України.

Під час засідання ректор Варшавського університету Алойзи Новак запропонував допомогу для українського студентства та наукової спільноти. Зокрема, висловив готовність допомогти з місцем для проживання в гуртожитках, програмами соціальної та фінансової допомоги, можливостями для навчання студентів і роботи для вчених.

Запевнив у підтримці української сторони і директор Центру Східноєвропейських студій Ян Маліцький.

Згодом слово взяли представники української делегації – перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко та директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров. Вони розповіли польським колегам про ситуацію в Україні, роботу університетів у воєнний час й участь ЗВО у реалізації завдань профільного міністерства.

Ректор Анатолій Цьось взяв участь у роботі Консорціуму українських і Варшавського університетів

Виступали під час зустрічі й ректори українських університетів, які пропонували конкретні шляхи співпраці та допомоги. Наприклад, просили колег долучитися до закликів про закриття неба над Україною, вільного доступу студентів і викладачів до закордонних бібліотек, а ще – звернулися до цивілізованого світу про припинення співпраці з РФ.