Волинь Новини

Горохів: міський голова розповів, як громада працює для боротьби з окупантом

Як стало відомо, з першого дня війни жителі округи йдуть в міську раду та у військкомат, щоб пліч-о-пліч підтримати наших бійців й захистити горохівчан й Україну.

Віктор Годик  постійно на зв’язку з жителями,  й фактично днює й ночує в приміщенні Горохівської міської ради з волонтерами, учасниками АТО, депутатами, колегами, передає Волинь.

Із першого дня війни в громаді було запроваджено цілодобове патрулювання. Приступила до своїх обов’язків рота охорони. На всіх в’їздах у Горохів виставлено посилені блокпости.

Горохівчани – неймовірні українці! Я щиро бажаю всім нам миру і залишатися такими, які ми є.

Віктор Годик розповів, що вдень і вночі на шляхах Горохівщини перевіряються транспортні засоби. Українці з багатьох регіонів їдуть до кордонів і повертаються в Україну. Тому лідер територіальної громади назвав пильність неабиякою запорукою безпеки в кожному населеному пункті, якщо йдеться про появу на вулицях незнайомих людей.

Звісно, горохівчани прийматимуть біженців. Чимало жителів громади вже захищають Україну.

“З працівниками військкомату спілкуюся щодня. Чоловіки там – із  населених пунктів колишнього Горохівського району.  Ми не перестаємо закликати  всіх, хто готовий і вміє тримати зброю, ставати до лав сил територіальної оборони. Ми просимо всіх, хто свого часу пройшов  військову підготовку чи не має її, йти в  військкомат для комплектування військових частин області та забезпечення територіальної оборони району та області.  В зв’язку з початком воєнних дій процедуру запису спрощено. Нині кандидатам потрібно мати із собою лише паспорт.

Нагадую, що в  Збройні Сили України призиваються громадяни віком від 18 до 60 років, стан здоров’я яких дозволяє нести військову службу. Більш детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Горохів, вул І. Сливки, 20, (Перший відділ Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки)”,–  інформував Віктор Годик.

Лідер територіальної громади розповів також про краян, які до оборони своєї Батьківщини долучаються грошима, продуктами, речами першої необхідності для тих, хто патрулює Горохів і села. До такої доброчинності підключилися всі аграрії Горохівщини, допомогу яких координує депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк. Завдяки їм громада забезпечена запасом паливно-мастильними матеріалами, коштами на все інше, потрібне для забезпечення самооборони.

На підготовку територіальної оборони та населення Горохівщини до участі в русі національного спротиву з бюджету Горохівської міської ради було виділено 200 тисяч гривень, стільки ж – на придбання дизпалива, медикаментів тощо.

У штатному режимі продовжує працювати КП «Горохівська багатопрофільна лікарня». На своїх медичних позиціях працівники КНП «Горохівський центр первинної медичної допомоги», стоматологічної поліклініки, міської і всіх сільських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Горохівська лікарня має запас води й продуктів.

На облаштуванні бомбосховищ у підвальних приміщеннях Горохівського коледжу ЛНАУ, казначейства та інших організацій працюють інтелігенція, молодь, студенти. Свою допомогу щодня пропонують навіть підлітки.

“Молімося за наших захисників. Горохівчани – неймовірні українці! Я щиро бажаю всім нам миру і залишатися такими, які ми є” , – підсумував голова Горохівської міської ради.