Волинь Новини

Відсутність освітлення вночі не захищає, а тільки заважає виявляти диверсантів, – мер Луцька

Необхідності цілком вимикати світло в житлових будинках міста та у приватному секторі немає, оскільки наведення ракети на ціль відбувається завдяки супутнику.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час ранкового відеозвернення 1 березня.

З його слів, у сучасних умовах, за нинішніх технологій і засобів ведення війни, відсутність чи наявність освітлення в місті, зокрема і в приватному секторі, не має жодного значення для ворога.

«Наведення на ціль в абсолютній більшості випадків відбувається по супутнику і за допомогою інших сучасних засобів. А відсутність світла у селах та в місті ускладнює патрулювання та виявлення диверсійно-розвідувальних груп, проведення огляду автомобілів. Сьогодні повна темнота сприяє тому, що мародери можуть обкрадати будинки та квартири. Бо ми всі розуміємо, що частина жителів громади в силу тих чи інших причин виїхала за межі міста. Тому прошу зберігати спокій і не піддаватися на різноманітні інформаційні вкиди щодо освітлення і не розповсюджувати паніку. Розум потрібно зберігати холодним. Ще раз звертаюся до усіх з проханням зберігати спокій. Не піддаватися панічним атакам, не впадати у відчай і довіряти тій інформації, яка надходить з перевірених джерел. Тому що сьогодні інформаційна війна теж є складовою тієї війни, яку веде проти нас агресор. І скажемо, однією із цілей, це є порушення нормального психічного здоров’я громадян. Тому що сьогодні дуже багато робиться для того, щоб зробити отаку дистабілізацію повну і дезорганізацію в містах», – звернувся міський голова до мешканців громади.