Волинь Новини

На Волині збирають допомогу для Києва

Завершується 5-ий день війни. І хочеться почати зі звернення до нашого мужнього прифронтового Харкова, який сьогодні дуже постраждав від обстрілів. Так само і наше місто-партнер – Буча. Хочемо сказати вам: ми з вами. І Ковельська громада готова прийняти вас у себе!

А про можливість приїхати до нас сповістіть також тих, хто в Києві, Новограді-Волинському чи Шепетівці! Евакуаційний потяг Київ-Ковель, номер 97, який слідує через вказані станції, сьогодні о 21.22 хв. відправляється з Київського вокзалу. Перевезення — безкоштовно. У потяга 16 вагонів, в Ковель прибуває завтра о восьмій ранку. Потяг курсує щодня.

Наш батальйон тероборони повністю сформований — за що дякую ковельчанам, які відстояли черги у військкоматі, аби захищати рідне місто та Україну. Маємо і резерв: його сьогодні поділили на групи. Хлопці поки-що допомагатимуть військовим та поліції патрулювати всі райони Ковеля.

Змушені поки лишатися без світла. Тому звертаюся до підприємців вимкнути рекламні вивіски на магазинах. Вимкнути світло у під’їздх. Від сьогодні не працюватимуть в темну пору також і світлофори.

У Ковельській громаді діє заборона на продаж алкоголю. Підписав відповідне розпорядження. Думаю, в умовах воєнного стану це — необхідність.

Завтра збираємо продукти для Києва! Але ті, що не псуються швидко: борошно, крупи, макарони, цукор, сіль, чай, олія, вершкове масло, печиво, городину. Пункт прийому на території пасажирського вагонного депо Ковель, там увесь наш провіант завантажать в окремий вантажний вагон і відправлять до столиці.

Таких же продуктів потребує і наше МТМО: компанія, яка виграла тендер на постачання продуктів для нашої лікарні, зареєстрована в Києві і через бойові дії не може виконати зобов’язання. Через чотири дні нам не буде чим годувати наших хворих. Але я знаю: ми з вами разом успішно зарадимо ситуації. Бо ми, ковельчани, маємо холодний розум, гаряче серце, любимо своє місто і віримо в Україну!

З нами Бог! За нами — перемога! Слава Україні!