Волинь Новини

Сотня людей у Луцьку прийшли на навчання з домедичної та психологічної допомоги

Три дні поспіль у Луцьку організовують навчання із домедичної та психологічної підготовки. Відбуваються вони в приміщенні комунального закладу “Спорт для всіх”. 28 лютого на навчання прийшла сотня охочих, — розповіла Суспільному волонтерка Катерина Баришева.

Волонтери навчають, як впоратися зі страхом і панічними атаками, як правильно накладати джгути та робити серцево-легеневу реанімацію, як розпізнати неправдиву інформацію.

Повчитися приходять чоловіки та жінки різного віку. Ми запрошуємо військових або працівників державної служби надзвичайних ситуацій, які розповідають, як поводити себе у разі обстрілів, бомбардувань, тобто таких непередбачуваних речей, до яких ми не готові у цивільний, мирний час,— каже волонтерка Катерина Баришева.

Сотня людей у Луцьку прийшли на навчання з домедичної та психологічної допомогиСуспільне Волинь

Волонтерка Катерина Баришева

Володимир Держай викладає хірургію в одному з вишів Луцька, каже: нині навчає людей, як зупинити кровотечу, як надати домедичну допомогу при травмах, переломах та опіках.

Сотня людей у Луцьку прийшли на навчання з домедичної та психологічної допомогиСуспільне Волинь

Володимир Держай навчає охочих надавати домедичну допомогу

Лучанка Богдана Держай каже, що на навчанні спробувала зробити легенево-серцеву реанімацію. “Я думала, що можна помаленьку натискати, а виявляється, що треба часто натискати та сильно. Це потрібно бути фізично до цього готовим, це не легка праця”, — каже жінка.

Сотня людей у Луцьку прийшли на навчання з домедичної та психологічної допомогиСуспільне Волинь

Психологиня Людмила Мельник розповідає, як боротися з панічними атаками

Психологиня Людмила Мельник каже для того, щоб побороти панічні атаки, варто зайняти себе корисною справою: треба пекти пироги, варити вареники, допомагати своїм дітям, малювати, читати з ними, допомагати бійцям на передовій, якісь колючки робити, таким чином ми знижуємо тривожність.

Заняття організовуватимуть доти, поки будуть охочі їх відвідувати, — каже волонтерка Катерина Баришева.