Новини

Україна випускає бійців, які перебувають під вартою, для захисту країни

Як стало відомо, Генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що Україна випускає бійців, які перебувають під вартою, точково – тих, хто захищатиме державу і не використовувати зброю проти свого населення, пише Інтерфакс.

Про це вона розповіла в неділю, 27 лютого, в ефірі телеканалу “Україна 24”, коментуючи інформацію про те, що багато бійців, які були засуджені за різні злочини, зараз відпущені з-під варти і поповнили ряди тероборони.

“Інформація правильна частково. Тому що ми точково випускаємо тих, хто здатний охороняти і захищати державу – не тих людей, які візьмуть зброю і підуть потім проти населення. Ми розуміємо, що і по справедливості, і по юридичних наслідків у нас все буде правильно і законно, тому точково”, – сказала Венедиктова.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко описав наслідки для України у разі відмови від переговорів. “Завтра буде війна, а післязавтра – м’ясорубка. Тому якщо у них мізки є – цих різного роду очманілих, – нехай приймають рішення, сідають за стіл”, – зазначив Лукашенко, тим самим фактично прийнявши сторону РФ і назвавши те, що відбувається в Україні “конфліктом на стадії загоряння”.

Більш того, Лукашенко закликав владу України здатися, мотивуючи це тим, що “країна-переможець просто розмовляти ні з ким не стане”.