Важливо Новини

Зеленський розповів про деталі переговорів з Лукашенком

Як стало відомо, президент України Володимир Зеленський розповів деталі переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенко. До цього президенти не розмовляли два роки.

Розмова, за словами президента, була предметною, передає LB.ua.

“Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки і гвинтокрили летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб йшли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому”, – зазначив президент у зверненні.

Він зазначив, що його завдання як голови держави – захистити державу, і протягом останніх днів видно, як це завдання виконується.

“Олександр Лукашенко звернувся до мене, щоб українська та російська делегації зустрілись на річці Прип’ять. Підкреслю: без жодних умов. Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що спільними зусиллями ми боронитимемо державу, поки “наші хлопці там – президент тут, голова Офісу тут, прем’єр тут, армія тут, головнокомандувач тут”.

“Ми з вами маємо діяти прагматично, щоб досягти нашої мети. А наша мета – це наша територіальна цілісність. Нашу позицію – ви побачили на сто відсотків. Це – безумовний захист національної державності”, – заявив Зеленський