Важливо Новини

Лукашенко підтвердив, що з території Білорусі випускали ракети в Україну

Як стало відомо, невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що з білоруської території були випущені ракети по позиціях України, але це був «вимушений крок».

Про це він заявив журналістам під час голосування на конституційному референдумі, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського щодо ракетної атаки української території з боку Білорусі, передає БЕЛТА,

За словами Лукашенка, на українській стороні за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю було начебто розгорнули ракетні дивізіони, «які готові протягом хвилин завдати удару по російських позиціях».

Разом з тим він запевнив, що зараз в Україні немає жодного «білоруського солдата, жодного патрона».

Також Лукашенко повідомив, що у Гомелі все підготовлено для «мирних переговорів», чекають на рішення з боку керівництва України.

Тим часом ТАСС повідомляє, що 27 лютого до Білорусі прибула російська делегація для переговорів з Україною. До її складу входять представники МЗС, Міноборони, адміністрації президента та інших відомств, сказав він.

“Готуємо розпочати ці переговори в Гомелі”, — сказав речник Кремля Дмитро Пєсков.

Перед цим вранці 27 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що згоден на перемовини з керівництвом Росії в будь-якій країні, звідки не летять ракети, але не в Мінську.

Тим часом з території Білорусі вкотре була випущена крилата ракета в бік української столиці. Повітряні сили ЗСУ змогли збити ворожу ракету.

Повітряні Сили ЗС України кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22.

“Це черговий військовий злочин РБ і РФ”, – заявив Залужний.