Волинь Новини

Де у Луцькій громаді є сховища та укриття. ПЕРЕЛІК

На території Луцької міської територіальної громади розміщена 101 захисна споруда. Більшість з них знаходяться у Луцьку, інші – у прилеглих до міста селах.

Така інформація міститься на сайті Луцької міської ради.

Загалом у Луцькій територіальній громаді є 101 захисна споруда. З них 96 знаходяться саме у Луцьку, два – у селі Княгининок, по одному у Рокинях, Заборолі та Одерадах. Як раніше повідомлялось, усі захисні споруди, що є у Луцьку, можуть укрити 31 тисячу людей. Всього в місті постійно проживають орієнтовно 200 тисяч людей. Зокрема, у Луцьку розміщене 61 сховище і 40 протирадіаційних укриттів.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрія Кирилюка, основна відмінність між бомбосховищем та укриттям – призначення. Сховище – це герметична споруда, де люди можуть перебувати більше доби. Воно має захистити від ядерного удару та радіації. Укриття ж захищають від наслідків війни.

Загалом у Луцькій територіальній громаді є 101 захисна споруда. З них 96 знаходяться саме у Луцьку, два у селі Княгининок, по одному у Рокинях, Заборолі та Одерадах. Вони можуть вмістити від 50 до 2500 осіб. Зокрема, найбільше людей може знаходитись у захисній споруді в Луцьку на вулиці Боженка,34 та у селі Рокині на вулиці Шкільний, 3 – 2,5 тис. та 1,6 тис. людей відповідно. Найменше осіб можуть вмістити захисні споруди на вулицях Єршова,1; Лідавська,8; Червоного Хреста,10; Клима Савури,33; Карбишева,4; Трункіна, 12; Січова,16; Станіславського, 11а у Луцьку. Вони вміщають всього по 50 осіб.

З детальним переліком захисних споруд у Луцькій територіальній громаді можна ознайомитись нижче. Також з місцем їх розташування можна ознайомитись на інтерактивній карті, яка міститься на сайті Луцької міськради.

ПЕРЕЛІК
захисних споруд цивільного захисту
Луцької міської територіальної громади