Волинь Новини

У ВНУ продовжують впроваджувати дуальну освіту

Відбулася зустріч ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося та співзасновника ТОВ «Мінт Інновейшн» Сергія Карпюка. Сторони підписали тристоронній договір про здобуття вищої освіти з використанням елементів дуальної форми навчання.

В обговоренні брали участь декан факультету іноземної філології Лариса Макарук і завідувач кафедри прикладної лінгвістики Ірина Біскуб.

 

дуалка

 

Зокрема, Ірина Павлівна розповіла про те, що наші студентки успішно долучилися до хороших проєктів компанії, де були як теоретична, так і конкретна практична частина. Софія й Ангеліна пройшли цю виснажливу дистанцію до кінця. Для них це насамперед можливість побачити реальні розробки, адже штучний інтелект – це не десь далеко, а вже у нас. Не треба їхати в Європу чи США.

 

дуалка

 

Представник «Мінт Інновейшн» Сергій Карпюк зазначив, що у їхній компанії реальні заняття та реальні проєкти. Надалі вони стають частиною масштабних робіт. Дівчата наразі працюватимуть на посадах програміста й проджект-менеджера, тому співпраця з упровадження елементів дуальної форми здобуття освіти в навчальний процес викликає тільки позитивні емоції.

 

дуалка

 

Також обговорено програми практичного навчання на робочому місці, індивідуальні навчальні плани, ідеї для розробок і їх застосування в майбутньому.

 

дуалка

 

Ректор Анатолій Цьось резюмував: «Скажу відверто – душа радіє. Коли є студенти, які не тільки вчаться, а й прагнуть зробити щось нове, то це лише додає сил і впевненості, що ми рухаємося правильним шляхом. Це розвиток і для молодих людей, і для нашого закладу вищої освіти».

 

дуалка