Волинь Новини

У Луцьку посеред вулиці затримали чоловіка, який виманив значну суму коштів у пенсіонерів. Фото. Відео

Учора на лінію 102 звернулась заявниця та повідомила, що до її матері-пенсіонерки зателефонувала невідома особа та вимагала 15 тисяч доларів за лікування дочки, яка нібито в медзакладі. Жінка не розгубилась і передзвонила до доньки, з якою, як виявилось, усе було гаразд.

Про це інформує поліція Волинської області.

Завдяки вчасному повідомленню заявниці на 102, оперативники негайно розпочали розшукові заходи, щоб виявити зловмисника.

Після цього до поліції надійшло повідомлення від 83-річного лучанина, який повідомив, що в нього видурили близько 50 тисяч гривень. Невідома особа зателефонувала і, представившись лікарем, повідомила, що дочка чоловіка в лікарні, і потрібні кошти. Довірливий пенсіонер сам віддав зловмиснику гроші.

Через певний час надійшла схожа заява від 82-річної лучанки. Точно так же їй зателефонував «лікар» та повідомив, що донька в медзакладі, потрібні кошти. У жінки вимагали значну суму коштів, та стільки в неї не виявилось, і пенсіонерка винесла все, що мала, – майже півтори тисячі доларів.

Оперативники управління карного розшуку та Луцького районного управління поліції з залученням кінолога одразу перевірили камери відеоспостереження, де вони були наявні, спілкувались з людьми, які могли бачити фігуранта, комунікували з колегами з інших областей, де, як виявилось, орудував чоловік, схожий за описом, і обдурював громадян.

Завдяки такій ефективній співпраці і небайдужим лучанам, оперативники вийшли на слід зловмисника і затримала його сьогодні, близько 6 години ранку, в обласному центрі.

«Нині з ним проводяться слідчі дії. Далі вирішуватиметься питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу. Відомо, що він не місцевий. Це особа 1993 року народження», – повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області Михайло Сорока.