Волинь Новини

Юннати з Волині здобули перемогу в конкурсі, бо вирощують у теплиці екзотичні фрукти

У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів діти вирощують банани, лимони, зерна кавового дерева та ананаси. Теплиця станції посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді, – розповіла Суспільному директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.

У теплиці вирощують понад сто видів рослин, на площі у 102 квадратні метри. Тут навчається понад чотири сотні вихованців, які на основі спостережень за рослинами пишуть дослідження та вивчають екологію, – каже директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.

Банани, лимони та ананаси: екзотичні фрукти вирощують юннати у теплиці на ВолиніСуспільне Волинь

З її слів, теплиця Ковельської міської станції юних натуралістів посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді “Дивовижна теплиця”.

На розгляд журі у конкурсі юннати представили усі здобутки за 2021 рік, – каже керівниця станції юних натуралістів Наталія Мойсак.

“Серед рослин, які здивували журі, старожили теплиці – кактус, якому понад сорок років і нові культури, такі як пасифлора, трав’яниста ліана з повзучими вусиками”, – говорить жінка.

Банани, лимони та ананаси: екзотичні фрукти вирощують юннати у теплиці на ВолиніСуспільне Волинь

Юннатка Інна Дричик каже, що здобутому третьому місцю у конкурсі “Дивовижна теплиця” дуже радіє, бо це результат роботи усіх, хто доглядає за рослинами. Дівчина займається на станції шість років. Їй вдалося з паростка виростити банани.

Банани, лимони та ананаси: екзотичні фрукти вирощують юннати у теплиці на Волині

Для того, щоб у теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів упродовж року росли тропічні фрукти, тут підтримують відповідний температурний режим.

Зараз у теплиці цвіте кімнатна липа, дозрівають лимони, – каже Віра Бовчук, директорка Ковельської станції юних натуралістів. З її слів, працюють над створенням ананасової грядки, уже мають майже десяток рослин цієї культури.

У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів уже готуються до наступного конкурсу, щоб досягти кращих результатів.