Волинь Новини

Квартира у новобудові: чи стали більше купувати на Волині

Ситуація з продажем житла на первинному ринку нерухомості Волині суттєво не змінилася. Попит формується залежно від вподобань та запитів людей. Як зазначають експерти, на початку року ринок не надто активний.

Немає значної кількості запитів і від  жителів Східних і Центральних областей України. Адже у зв’язку із загрозою нового вторгнення Росії, деякі із ЗМІ писали, що люди з цих регіонів почали масово переїжджати на Захід. І купувати тут житло.

Про ситуацію на первинному ринку нерухомості Волині Бізнес.Район поспілкувався з експертами у галузі – керівницею обласного осередку Асоціації фахівців нерухомості, керуючою у Волинському агентстві нерухомості Ларисою Мусійчук та директором будівельної компанії «Інвестор» Андрієм Разумовським.

На первинному ринку житла ситуація залишилася незмінною. На початку року спостерігається не надто активний ріст продажів. Це звична тенденція для рієлтора і забудовників. Потенційні клієнти звертають увагу на те, як працюють будівельні компанії, їхню репутацію на ринку. А також проєктну документацію, адже зараз помітною є тенденція, коли забудовники досить щільно розміщують будинки один біля одного.

Больше не нужно платить за ТВ!

Антенна, которая ловит 350+ HD каналов даром!

«Щодо нинішньої ситуації, то в нас не збільшилось і на один дзвінок запитів з Києва, Дніпра, Харкова. У інших областях  Західної України так само. Мої колеги з Асоціації фахівців з нерухомості України кажуть, що тенденції до збільшення продажів немає. У більшості випадків ажіотаж піднімають ЗМІ», – каже Лариса Мусійчук

У будівельній компанії «Інвестор» теж усе йде за планом, нічого не змінилося: будівництво, продажі – все стабільно. На рівень продажів, наприклад, більше впливає курс валют і їхні коливання, ніж політичні події.

«До прикладу, 16 лютого, коли за повідомленнями ЗМІ планувався напад РФ, у нас було укладено дві угоди. Волинь – нормальний регіон, переживати за такі речі потрібно, щоб підготуватися у разі чого, але панікувати точно ми не будемо. Ми готові до будь-якого розвитку подій», – розповідає директор Андрій Разумовський.

І додає: якщо  говорити про те, якою далі буде ситуація на ринку нерухомості, то частина людей все ж переживає з приводу війни. Але, на його думку, ситуація складеться як на початку пандемії – сформується відкладений попит. Тоді після одного-двох місяців перерви стався різкий ріст попиту, а кількість угод вдвічі перевищила поставлений на той момент план.

«Наразі ми не помічаємо якогось особливого ажіотажу від покупців з інших регіонів України – з центру чи сходу. Можливо це відбувається на вторинному ринку, на первинному – все спокійно, все, як і було. Загалом, ми з оптимізмом дивимося на майбутнє нашої держави й віримо, що все буде гаразд», – оптимістично підсумовує забудовник.