Волинь Новини

Чи законне будівництво під стінами Луцького замку?

У Луцьку просять перевірити законність будівництва поблизу мурів Луцького замку.

Про це йдеться на сайті «Відкрите місто».

Як йдеться у зверненні, поблизу Луцького замку, фактично в радіусі ста метрів, за будинком Пузини, збудували приміщення та залили фундаменти. На території панує хаос, розкидані дрова, сміття, дошки з будівництва.

Таку «красу» можна побачити з мурів Луцького замку. Чи законне будівництво та чи проводили археологічні дослідження перед початком робіт, про це просять з’ясувати у відповідних органів влади.

«Просимо перевірити законність будівництва в історичній частині міста, в 100 метрах від Луцького замку. Поблизу будинка Пузини і Монастиря шариток. Між будинками, 19 та 21, що за адресою Кафедральні, позаду руїн будинку №21, на землі комунальної власності, що перебуває в оренді релігійної організації (0710100000:11:101:0073). Просимо надати інформацію чи проводились археологічні дослідження даної земельної ділянки, чи надавала Луцька міська рада дозвіл на початок будівництва (містобудівні умови)», – йдеться у тексті звернення.

 

До слова, минулого року у Луцьку під час досліджень північного муру колишнього монастиря шариток на вулиці Кафедральній науковці відшукали 300 одиниць археологічних знахідок.

Серед знайденого археологічного матеріалу – зразки цегли із цоколя, керамічні декори з тавром WIELICK, ковані чотирикутні цвяхи, підкова, скляний та керамічний посуд часу будівництва та побутування монастиря.