Важливо Волинь Новини

«Мені на нари ще рано», – Володимир Пащенко

Власник луцького готелю Patio di Fiori Володимир Пащенко, який в різний час позиціонував себе то громадським активістом, то політиком і навіть політологом, то медіаменеджером, а зрештою і «модним» ресторатором, осоромився в шоу «Ревізори на порозі». Через хамство, образи і снобізм він отримав нечувану хвилю критики в соцмережах. Сотні лучан переконують, що Пащенко своєю поведінкою осоромив місто на всю Україну.

«Новий канал» опублікував повну версію передачі, з якої Інформаційне агенство Волинські Новини обрало фрагменти, в яких був присутній луцький готельєр Пащенко і його готель.

Володимир Пащенко зі своєю помічницею приїхали в Тернопіль інспектувати хостел – недорогий, проте затишний заклад, де можуть зупинитися подорожувальники. Але вже з порога він зверхньо та відверто по-хамськи взявся ображати заклад буквально ні за що.

«Я не буду тут жить, пошли они в жопу. Я что, себя не уважаю? Это ж нары, а мне на нары еще рано». І вже українською додав: «Їду в Луцьк, у Луцьку і на вокзалі краще».

Власники закладу були шоковані такою поведінкою, адже Пащенко знав, що їде не в готель, а саме в хостел: «Він себе поводив, як ображений хлопчик». Відтак оцінив заклад у нуль балів, і це при тому, що учасники шоу з іншого міста поставили хостелу високі оцінки.

Потому настала черга інших учасників шоу оцінювати луцький готель Patio di Fiori. Після пафосної бравади Пащенка гості очікували побачити найвищий рівень обслуговування і люксові апартаменти, проте розчаровано констатували: це звичайний готель у спальному районі міста, а навколо – багато радянських багатоповерхівок.

У номері гості знайшли недопалок, помітили ґанж на постільній білизні, а на підлозі виявили пил. Також гостей здивувала ванна кімната з прозорими стінами, і це в двомісному номері, де поселили не сімейну пару, а колег – чоловіка і жінку. А подушка з пухом, на який в гостей може бути алергія, поставила крапку в огляді.

Під час вечері, яка виявилася доволі скупою і нудною, що відзначили гості, Пащенко посварився з тернополянами. Схоже, саме за це він і «покарав» усіх гостей, проігнорувавши їх наступного дня на сніданку. А ввечері «гостинність» Пащенка сягнула апогею, адже персонал Patio di Fiori неочікувано виставив постояльців на вулицю. Просто посеред ночі, о 23:30, гостям сказали, щоб до півночі вони покинули заклад.

Мережа вибухнула критикою

Відразу після трансляції шоу на телебаченні у Фейсбук-спільноті «Теревені про Луцьк» з’явились сотні коментарів, в яких лучани, не добираючи слів, облаяли Володимира Пащенка за його хамську поведінку та за те, що осоромив місто і його жителів на всю країну. Користувачі почали масово ставити одиниці та залишати негативні відгуки закладу.

Прикро вражені ситуацією були й люди, які безпосередньо працюють над промоцією міста та залученням туристів.

«Ти хоч на голові стій, витрачай море часу, емоцій, фінансових ресурсів на промоцію міста, та в один момент людський егоїзм та недалекоглядність свідомо руйнує все напрацьоване іншими протягом багатьох років. Готельно-ресторанний бізнес – це не лише про відсутність пилу, широке меню, стильний інтер’єр… це про ГОСТИННІСТЬ, це про здатність створювати приємні спогади і незабутні враження, це про рівень обслуговування, який пробуджує бажання у гостя повертатись в цей готель, ресторан, в це МІСТО. Сьогодні мені сумно…» – написала у Фейсбуці начальниця управління туризму та промоції Луцької міської ради Катерина Теліпська.

А консультант з питань туризму Волинської обласної ради Станіслав Ольшевський запросив учасників шоу з Тернополя ще раз приїхати до Луцька, аби побачити дійсно достойних рестораторів та готельєрів.

Поведінка Володимира Пащенка для абсолютної більшості була обурливою та хамською, проте ті, хто знайомий з луцьким активістом-готельєром-ресторатором Пащенком, зовсім не здивовані такою поведінкою.

Свого часу скандальний готельєр позиціонував себе громадським активістом, у 2013 році був активним учасником луцького Євромайдану.

Проте цей образ дещо дисонує з пихатістю та хамством, що супроводжувалися російською лайкою, які Пащенко яскраво продемонстрував у шоу.

Та й сам заклад Patio di Fiori має скандальну славу. Ще не відкрившись, заклад назвали «яскравим прикладом жлобства». Адже на афішу закладу, аби зекономити пів долара, помістили крадене фото.

У липні 2017 року заклад підпалили. Проте, як виявилось, він був застрахований на кілька мільйонів гривень, і вже через два місяці відновив роботу. Мешканці будинку, який розташований поруч із закладом, стверджували, що його власник боргував і не виплачував місяцями зарплату працівникам ресторану.

Проте, як зазначає дружина покійного бізнесмена і політика Ігоря Єремеєва Тетяна Єремеєва, в житті все зло повертається злом.

«Здається, ефект бумерангу спрацював. І там – де я ніколи не очікувала. Володимир Пащенко – колишній керівник 12 каналу на Волині та керівник «Волинь24». Також він організатор та автор численних образливих замовних статей, фільмів у виконанні 12 каналу в 2017-2019 році проти мене і нашої сім‘ї у конфлікті з шахрайськими та рейдерськими діями колишніх партнерів.

Дуже влучно надали характеристику Пащенку всі учасники проекту… А готельєри з Тернополя зі своєю таємною кімнатою просто зробили мій день сьогодні. Образливо тільки за наше місто, що склалось таке враження у людей. Хочеться вибачитись і перепросити у гостей… Адже Пащенко – це не весь Луцьк. У нас є гарні місця, готелі та ресторани», – написала пані Тетяна на своїй сторінці у Фейсбуці.

Мар’яна ТАРАСЮК